att komma hem

något av det jag sett fram emot mest att komma hem till, förutom familjen, har varit min älskade församling. så att gå på julgudstjänsten i söndags var amazing. var så stolt över alla galet duktiga sångare och musiker. det gjorde dock rätt ont i hjärtat att inte vara med och sjunga tillsammans med dem detta år. 
att pepparkaksbaka med dessa busfrön var också något väldigt mysigt. de har blivit så stora <3
att jag igår fick träffa alla dessa var GULD. Gud är bäst på att planera tiden. så bra kväll.
& idag fick jag ÄNTLIGEN, efter fyra månader, träffa min finaste Emma. som jag saknat henne<3 och bonus var att träffa mysLinnea!

en termin på LOBC

första terminen på bibelskolan har nu passerat och det känns som vanligt helt galet att tiden går så fort. dessa månader har varit helt fantastiska, sjukt jobbiga, överväldigande och roliga. när jag flyttade upp var jag ganska beredd på en jobbig höst, eftersom alla säger att hösten på bibelskolan är tung, då Gud verkligen arbetar med en och river ner de murar som man själv byggt upp. det har varit tufft och vissa veckor har varit som att gå i en dimma, men samtidigt har jag varit så sjukt tacksam och glad för livet och alla överraskningar som Gud gett mig. jag och min roomie Ida stod i köket härom dagen och ba "asså vi är så tacksamma, vi är inte ens värda allt detta." Gud är så god och jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur bra denna hösten blev. det största som hänt för mig är nog att Bibeln har blivit så levande, jag har börjat förstå på riktigt vad saker verkligen betyder och handlar om, och jag har verkligen fått erfara Guds kärlek och omsorg. jag rekommenderar verkligen varje kristen människa att gå bibelskola, det förvandlar verkligen ens liv.

2015

tjugohundrafemton. vilket år. helt sjukt. Gud har gjort så enormt mycket i mig och jag har fått vara med om så mycket fantastiskt. lärt känna så många underbara människor, fått känna Guds omsorg om mig om och om igen, gått igenom dalar och livet har inte alltid varit på topp, men det är det som är livet. jag är iaf oerhört tacksam. glädjen i Herren är min styrka. här kommer en lista som ska försöka sammanfatta året som varit.
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
satte ihop och genomförde en konsert med älskade Jenny, tog studenten, uppträdde på Disneyland i Paris, var på två kompisbröllop, flyttade hemifrån, började bibelskola och började jobba. så sjukt mycket bra va!
Höll du några av dina nyårslöften?
vet ärligt talat inte om jag hade några. jo, kanske att bli mer spontan och våga släppa på gränser jag satt upp för mig själv. Och kära nån, mycket spontanitet har det blivit sen jag flyttade! Älskar det. & gränserna har jag vågat släppa lite på också. framsteg.

Kommer du ha några nya för nästa år?
samma tror jag. och våga ta steg ut i det okända och utanför min comfortzone. våga lita på Gud och genomföra saker jag länge drömt om. strunta i vad människor tycker och tänker om mig.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
min älskade syster och hennes man fick ännu en fantastisk liten son! åh vad jag älskar dem.
Dog någon som stod dig nära?
min kära lilla farmor fick den 8 juni lämna jordelivet & gå in i himlen och möta Jesus. är så tacksam för allt hon var och fick betyda för mig och många andra. 
Vilka länder besökte du?
Hannover & Gummersbach (Tyskland), Strasbourg & Paris (Frankrike) & Bryssel (Belgien).
 
Är det något du saknat år 2015 som du vill ha år 2016?
mindre stress, mer fokus på det jag ska göra och mer frid.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid minnas, och varför?
den 10 juni då jag tog studenten. och slutet av augusti/början av september då jag flyttade till Uppsala och började bibelskolan.
 
Vad var din största framgång 2015?
att jag vågade ta steget och flytta hemifrån! det har varit så mycket roligare och gått så mycket bättre än jag kunnat tänka mig. 

Vad är du mest nöjd med?
att jag går bibelskolan. så så så bra.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
att få lära känna så sjukt många fantastiska människor. mina älskade blondiner som jag bor med. min fina familj och att hela tiden lära mig att älska Jesus lite mer och förstå hans kärlek till mig.
Vilka sånger/band kommer alltid att påminna dig om år 2015?
This Is Living - Hillsong Young & Free

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
så mycket gladare.

 Vad önskar du att du gjort mer?
vågat slappna av!

 Bästa boken du läste i år?
Bibeln, alla gånger. wow! den har blivit så mycket mer levande sedan jag börjat bibelskolan och förstår vad Gud vill säga! älskar det.