den välpolerade ytan

från en dag då inte allt var på topp
 
ibland kan jag bli lite frustrerad av att allas liv verkar så perfekt. förstå mig rätt nu, jag bidrar också till det. men just hela grejen med att allt man visar upp på sociala medier är just den där välpolerade och perfekta ytan. med filter. allt ser helt perfekt ut, alla ser ut att må bra, äta gott, ha koll på det senaste modet, vara precis lagom vältränade, alltid skratta och ha kul. men, är det verkligen så? är det vad vi vill förmedla till våra vänner och familjer? att allt alltid är perfekt, att livet alltid är på topp och att allt rullar på? jag tänker speciellt på den generation som nu växer upp, hur tolkar de detta? jag tror att hela "den-perfekta-ytan-grejen" lägger en undermedveten press på att t.ex. somrarna alltid ska vara sol, bad, galet roliga gäng-häng, fantastisk mat och allt som hör därtill, medan ingen av oss känner att vi kan leva upp till det.
 
"ofta jämför vi våra egna operfekta privata liv, med andras perfekta offentliga liv"
 
livet är inte perfekt, och jag tror att varenda en kan hålla med mig om det. livet är en berg-o-dalbana typ hela tiden. men varför vågar vi inte visa det? är det för att vi vill vara starka i oss själva, är för stolta och inte vågar be om hjälp? jag förstår verkligen att alla ens instagramföljare kanske inte är de som ska veta exakt allt om en och att man inte alltid mår bra, men snälla, våga åtminstone spräcka lite hål på den perfekta ytan ibland. våga vara ärlig när någon frågar hur det är. våga be om hjälp. för ensam är inte stark, och det är ofta så många fler än du tror som går igenom liknande saker som du just nu. den som vågar visa sig svag är ofta den som är starkast.
 
(ursäkta för osammanhängande inlägg, ville bara lufta mina tankar lite.)

Julius 1 år

min älskade systerson Julius fyllde nyligen ett år, och förra lördagen firade vi honom.
min duktiga syster hade fixat såå fint. och min svåger har nyligen lagt nytt golv i huset, så det var såå fräscht.
grillmaster till svåger
min fina fina syster och goaste Julius
maten klar! så gott.
brorsan med fru var också där
spännande paketöppning tyckte alla, speciellt barnen
sedan fick Julius, med hjälp av pappa, blåsa ut sitt första tårtljus
sedan dags för gofika!
så mysig dag med delar av min älskade familj <3

en midsommar

midsommar var ju ett tag sen. men jag spenderade den med ett gäng mycket bra personer så tycker det är värt att berätta om, trots att det nästan var tre månader sen.
dagen började med ett besök på ICA där vi inhandlade mat och rosor. ja, vi fuskade lite. sedan plockade vi blommor och slog oss ner för att börja binda våra huvudbonader.
dagen fortsatte i jordgubbslandet. min vän Oskars familj, som vi spenderade dagen hos, har ett jordgubbsfält. så värt. inte minst på midsommar. så det blev både egenplockade blommor (iaf till viss del, hehe) och egenplockade jordgubbar till den obligatoriska gräddtårtan.
mina oerhört fina vänner Julia och Rebecca.
lagom till middagen var redo kom fina Emilia!
när vi var mätta i magen satte jag mig och klinkade på pianot innan efterrätten
alltså den här tårtan. jag och Julia hade så galet roligt åt den. killarna hade gjort massa vaniljkräm och vi öste på allt, vilket resulterade i att tårtan sprack, fyllningen började rinna ut och till slut såg det ut som att någon redan tagit en rejäl bit av tårtan. skare va så skare va! var vårt motto.
vi spelade spel, tårtan var god och sedan drog vi vidare mot Nyhem för att gå på Hillsong Stockholms lovsångskonsert. bra dag med mycket bra folk. (även om alla inte är med på bild, tråkigt nog..) (ska även tillägga att Oskar är fotograf till många av dessa bilder)